Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

21 juli 2019
Laat mensen weten dat ze oneindig kostbaar zijn
Al hebben mijn vader en moeder mij verlaten, toch neemt de Heer mij aan.
Psalm 27:10 (NBG)
Ik heb ontdekt dat de meeste mensen die we in ons dagelijks leven ontmoeten er geen idee van hebben hoe oneindig kostbaar zij zijn als kinderen van God. Ik denk dat de duivel er heel hard aan werkt om mensen zich ondergewaardeerd en waardeloos te laten voelen. Maar we kunnen de gevolgen van zijn leugens en beschuldigingen ontkrachten door mensen op te bouwen, te bemoedigen en te prijzen.

Dit kunnen we doen door iemand een oprecht compliment te geven, dit is één van de meest waardevolle geschenken in deze wereld. Het geven van een oprecht compliment mag dan wel iets kleins lijken, maar het geeft een geweldige kracht aan mensen die zich onzeker voelen of denken dat zij er niet toe doen.

Ik geloof in het hebben van doelen, en één daarvan was om met God te werken aan het ontwikkelen van de goede gewoonte om anderen te bemoedigen. Mijn uitdaging was om dagelijks minstens drie mensen een compliment te geven. Ik raad je aan om iets vergelijkbaars te doen want dat helpt je om een actieve bemoediger te worden.

De Bijbel zegt dat God diegenen die zich verlaten voelen, aanneemt als Zijn kinderen. Laten we die mensen vinden en ernaar streven om hen op te bouwen door hen te laten voelen dat ze kostbaar zijn. Laten we ervoor zorgen dat zij weten dat God hen liefheeft.

Kort gebed: Heilige Geest, toon mij de mensen die niet weten dat God hen liefheeft als Zijn eigen kinderen. Breng mij op hun pad zodat ik hen kan bemoedigen en hen kan laten voelen dat ze kostbaar zijn.

Overdenking per email

Gratis aanmelden