Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

26 maart 2019
Van iedereen anders houden
Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben; wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.
Psalmen 139:14 (HSV)
De Bijbel zegt dat we ontzagwekkend en wonderlijk gemaakt zijn. God besteedde tijd aan en oefende Zijn creativiteit uit op een ieder van ons, dus zou het heel logisch zijn om te denken dat Hij ons allemaal niet precies hetzelfde heeft gemaakt, nietwaar?

Helaas, soms proberen we anderen lief te hebben alsof ze allemaal dezelfde zijn.

Je zult ontdekken dat niet iedereen hetzelfde van je nodig heeft. Eén van je kinderen bijvoorbeeld, vraagt misschien meer tijd van jou dan dat de ander dat nodig heeft. De ene vriend heeft misschien regelmatig wat meer bemoediging nodig dan de andere. Sommige mensen hebben gewoon verschillende vormen van liefde nodig.

Het respecteren van persoonlijke voorkeuren en meningen is ook heel belangrijk. Zelfzuchtige mensen verwachten dat iedereen is zoals zij zijn, maar liefde respecteert het verschil in mensen. Als God had gewild dat iedereen gelijk had moeten zijn, dan zou Hij niet ieder van ons verschillende vingerafdrukken hebben gegeven. Ik ben van mening dat dit feit alleen al bewijst dat we gelijkwaardig, maar niet gelijk zijn.

Allemaal hebben we verschillende gaven en talenten, verschillende voorkeuren en dingen die we wel of niet leuk vinden, verschillende doelen in het leven en verschillende motivaties. Een liefdevol persoon respecteert en bemoedigt de verschillen in anderen.

Kort gebed: Here God, help mij de verschillen in anderen te waarderen en hen dienovereenkomstig lief te hebben. Elk van ons is ontzagwekkend en wonderlijk gemaakt. Dank U voor de verbazingwekkende schepping van elk individu dat U in mijn leven hebt geplaatst.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?