Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

25 februari 2020
Bevrijding voor je vijanden
Zegen uw vervolgers; zegen hen, vervloek hen niet.
Romeinen 12:14 (NBV)
Wanneer je bezig bent met de verwerking van pijn uit het verleden, weten we allemaal dat het goed is om te vergeven, zelfs als het moeilijk is. Slechts enkelen van ons nemen, en dat nog maar zelden, de volgende stap die God wil dat we nemen.

Een veelvoorkomende misvatting is, dat het enige wat we hoeven te doen is het nemen van de beslissing om te vergeven en dat ons werk dan klaar is. Maar Jezus zei ook ‘Zegen hen en bid om geluk voor diegenen die je vervloeken, smeek om Gods zegen voor hen die je misbruiken’ (Lukas 6:28). Bovendien zegt Romeinen 12:14 dat we diegenen moeten zegenen die ons vervolgen en ons wreed behandelen.

We moeten onze vijanden actief zegenen. God roept ons op om barmhartigheid te verlenen aan mensen die het niet verdienen. Waarom?

Wanneer je vergeeft, opent dat een deur voor God om jou te genezen, maar eerlijk gezegd doet het weinig voor diegenen die je beledigd hebben. Maar als je hen zegent, vraag je God om hun de waarheid te brengen zodat ze berouw kunnen tonen en de ware vrijheid die Hij biedt kunnen ervaren. Vergeving bevrijdt jou… je vijanden zegenen, bevrijdt hen.

Kort gebed: God, ik dank U dat U mij helpt om in vergeving te wandelen, maar ik wil daar niet stoppen. Ik vraag U om diegenen die mij pijn hebben gedaan te zegenen. Breng hun genezing op dezelfde wijze zoals U mij genezing bracht, zodat zij Uw goedheid kunnen ervaren en in Uw liefde kunnen wandelen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden