Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

22 augustus 2019
Laat de Heilige Geest je van “het doen” naar “het zijn” leiden
Maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult mijn getuigen zijn... tot aan het uiterste van de aarde.
Handelingen 1:8 (HSV)
Ik herinner mij dat ik als wedergeboren christen actief betrokken was in het kerkelijk leven, maar dat ik geen overwinning zag op het gebied van mijn problemen. Ik dacht dat als ik handelde als een christen en het leek alsof ik mijn zaken op orde had, ik gelukkig zou zijn. Maar het goede doen was niet genoeg; ik moest van binnenuit veranderen.

Handelingen 1:8 spreekt over het ontvangen van Gods kracht om Zijn getuigen te zijn. Merk op dat het niet zegt dat je een getuigenis moet geven, maar dat je een getuige moet zijn. Het doen is iets anders dan het zijn. Ik had mijn buitenkant opgepoetst, maar mijn innerlijk leven was een puinhoop. Dikwijls ontplofte mijn innerlijke onrust en kon iedereen zien dat ik niet die persoon was die men dacht dat ik was.

Gelukkig kwam ik op het punt dat ik wanhopig verlangde naar een aanraking van God in mijn leven, omdat ik wist dat er meer moest zijn dan wat ik tot nu toe ervaren had in mijn relatie met Hem.

Toen ik in gebed naar Hem uitschreeuwde om hulp, raakte Hij mijn leven op een krachtige manier aan en door de uitstorting van de Heilige Geest kreeg ik liefde voor God en Zijn Woord als nooit tevoren. Nu hoefde ik niet meer net te doen alsof.

Ik moedig je aan om dezelfde kracht van de Heilige Geest te ontvangen. Laat Hem je van “het doen” naar “het zijn” nemen.

Kort gebed: Heilige Geest, geef mij Uw kracht, zodat ik van “het doen” naar “het zijn” kan gaan. Ik wil U liefhebben en volgen vanuit de kern van wie ik ben.

Overdenking per email

Gratis aanmelden