Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

25 januari 2020
Gods vrede ervaren in het leven van nu
Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: Ik heb de wereld overwonnen.
Johannes 16:33 (NBV)
Het hebben van een kalme en rustige houding is onbetaalbaar. Het is een houding die zegt: Ik vertrouw God’ en dat spreekt mensen aan. Maar het heeft tijd, focus en Gods genade nodig om constant rustig te zijn.

Maar al te vaak wordt ons stressniveau bepaald door onze omstandigheden. Je kunt gestrest zijn omdat je altijd druk bent of omdat je financiële problemen hebt of omdat je niet kunt opschieten met iemand van wie je houdt.

Om de stress in ons leven te overwinnen, moeten we leren om de rust, die ons door de overwinnende kracht van Jezus gegeven is, in praktijk te brengen.

Een manier om een constante rust te ontwikkelen is, door te leren om ‘in het nu’ te leven. We kunnen veel tijd besteden aan het nadenken over het verleden of ons afvragen wat de toekomst brengen zal… maar we kunnen niets bereiken, tenzij ons denken gericht is op vandaag.

De bijbel vertelt ons dat God ons genade geeft voor elke dag die we leven. Ik geloof dat Gods genade de kracht is die ons in staat stelt en bekrachtigt om te doen wat we moeten doen. En Hij geeft het ons royaal, zoveel als we nodig hebben.

We zouden elke dag moeten zeggen: God heeft mij ‘vandaag’ gegeven. Ik zal daarover verheugd en blij zijn.

Als je kunt leren om God te vertrouwen ‘in het nu’, om Zijn genade te ontvangen zoveel als je nodig hebt, kun je een persoon zijn die rust uitstraalt - en dat is krachtig.

Kort gebed: God, ik weet dat U elke hindernis heeft overwonnen, dus ik vraag U om mij te helpen in de vrede te leven die U mij gegeven heeft. Leer mij zien hoe ik U kan vertrouwen wanneer ik ‘in het nu’ leef.

Overdenking per email

Gratis aanmelden