Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

9 augustus 2020
Dagelijks sterven aan jezelf
Elke dag sterf ik opnieuw, broeders en zusters, zo waar als ik dankzij Christus Jezus, onze heer, trots op u kan zijn.
1 Korintiërs 15:31 (NBV)
Zelfzucht is geen aangeleerd gedrag —we zijn ermee geboren. Maar wanneer we Jezus als onze Redder accepteren, komt Hij in onze geest wonen. Wanneer we leren hoe we moeten “sterven aan onszelf” en de leiding van de Heilige Geest volgen, dan kunnen we zelfzucht overwinnen. Misschien gaat het nooit helemaal weg, maar de Almachtige leeft in ons en helpt ons het dagelijks te overwinnen. (Zie Galaten 5:16.)

Zelf heb ik zelfzucht niet volledig overwonnen en ik betwijfel of iemand anders dat wel kan. Zelfs apostel Paulus, een van de grootste christenen die ooit heeft geleefd, had moeite om zelfzucht te overwinnen. Leren niet zelfzuchtig te zijn was een hele reis voor hem, net als voor ieder ander. Hij zei dat hij elke dag opnieuw moest “sterven aan zichzelf”.

We zijn voor net zo’n leven geroepen, want we kunnen geen zelfzuchtig leven leiden en verwachten dat we een verschil zullen maken. Elke dag opnieuw moeten we sterven aan onszelf. Het is niet altijd even makkelijk om te doen, maar als we op God steunen zal Hij ons altijd Zijn genade geven om het goede te doen. Want het is maar al te waar dat een onzelfzuchtig leven de beste manier is om elke dag meer rechtvaardigheid, vrede en vreugde te bezitten!

Kort gebed: Heer, ik ben niet volmaakt, maar ik weet dat ik iedere dag aan mijzelf kan sterven, als U mij de kracht geeft dit te doen. Toon mij hoe ik mijn zelfzucht kan overwinnen, zodat ik leef volgens Uw voorbeeld.

Overdenking per email

Gratis aanmelden