Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

16 augustus 2019
Laat God het zware tillen doen
Ik ben de Wijnstok en u de ranken; wie in mij blijft en Ik in hem; draagt veel [overvloedig] vrucht; want zonder Mij kunt u niets doen.
Johannes 15:5 (HSV)
Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is om God het zware tillen te laten doen. Te vaak zien we wat er verkeerd is aan onszelf en proberen we het vanuit onze eigen kracht te fixen, maar dit zal nooit goed genoeg zijn. Jezus zei in Johannes 15:5, Zonder Mij... kunt u niets doen.

We kunnen proberen om zelfredzaam te zijn, maar we hebben Gods genade nodig die voorziet en ons het vermogen geeft om te doen wat we moeten doen. Wilskracht en vastberadenheid kunnen ons op weg helpen, maar meestal houden ze niet langdurig stand en uiteindelijk verlaten ze ons en stranden we te midden van een puinhoop.

We kunnen leren genieten van het leven waarvoor Jezus stierf, door God uit te nodigen betrokken te zijn in elk aspect van ons leven. Jezus zei: “Komt tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven” (Matteüs 11:28)

We zijn niet gemaakt om zonder God te functioneren. Met Hem kunnen we met elke slechte gewoonte of verslaving breken, zoals te veel eten, misbruik maken van middelen, slecht ‘time-management’, woedeaanvallen, noem maar op. Jezus is groter dan elk probleem wat je hebt.

Kort gebed: Here God, ik weet dat ik niets ben zonder U, dus nodig ik U uit op elk terrein van mijn leven. Ik laat U het zware tillen doen, terwijl ik U elke dag volg en vertrouw.

Overdenking per email

Gratis aanmelden