Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

24 juni 2019
Onrealistische verwachtingen kwijtraken
Niemand is goed, behalve God.
Marcus 10:18 (NBV)
Onrealistische verwachtingen kunnen onze vrede en vreugde snel stelen. Gewoonlijk verlangen we naar een perfecte dag met perfecte mensen, die perfect gelukkig zijn in onze kleine perfecte wereld. Maar we weten allemaal dat dit geen werkelijkheid is, alleen God is volmaakt en de rest van ons is ‘in aanbouw’.

De duivel weet wat onze vrede steelt en hij probeert van alles om ons verontwaardigt te krijgen als onze onrealistische werkelijkheid uiteenvalt.

Nadat ik jarenlang de duivel mijn vrede liet stelen, had ik het eindelijk door: Het leven is niet perfect en er gebeuren dingen die wij niet gepland hebben of waar we liever niet doorheen gaan. Mijn nieuwe houding hiertegenover is geworden: Tja, zo is het leven! Ik heb ontdekt dat als ik mij door deze dingen niet laat imponeren, zij mij ook niet neerslachtig kunnen maken.

Iedereen moet omgaan met ongemakken, maar we kúnnen er mee omgaan en een verkeerde houding vermijden. Onthoud vandaag dat alleen God volmaakt is en leer Hem te vertrouwen. Hij kan je altijd door teleurstellende omstandigheden heen leiden, je versterken en je helpen om vast te houden aan je vrede.

Kort gebed: Here God, alleen U bent goed. Ik ben zo blij dat zelfs wanneer mensen en omstandigheden tekortschieten, U dat nooit doet. In plaats van mijn hoop op dingen te stellen, kies ik voor een leven van vrede dat alleen ontstaat door mijn hoop op U te stellen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden