Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

4 augustus 2020
Goddelijke motieven
Doorgrond mij, O God en ken mijn hart, beproef mij en ken mijn gedachten.
Psalm 139:23 (HSV)
Jaren geleden toen we worstelden met onze financiën, werd ik het beu om in een doorbraak te geloven en stortte in voor de Heer. Ik huilde een tijdlang en toen, door Gods genade, nam ik een besluit en verklaarde: “Heer, ik ga mijn tiende geven tot aan de dag dat ik sterf, ongeacht of ik er ooit iets van terug zie of niet!”

Ik geloof met heel mijn hart dat dit een test voor mij was om te zien of mijn geven echt was. De Heer wilde openbaren of ik wel de juiste, goddelijke motieven had. Als ik alleen maar ‘gaf om te ontvangen,’ kon het zijn dat ik uit zelfzucht gaf, enkel om iets van God terug te ontvangen.

Er is veel onderwijs en prediking dat zegt: ‘Doe dit en je krijgt dat.’ Maar hoe zit het met een zuiver hart dat zegt: ‘Ik wil het juiste doen gewoon omdat het juist is en God daarmee verheerlijkt wordt’?

Ik verzoek je dringend vandaag je motieven eerlijk te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze niet zelfzuchtig zijn. Doe de oprechte belofte God om de juiste redenen te dienen.

Kort gebed: Heilige Geest, doorgrond mijn hart en onthul vandaag mijn ware motieven en intenties. Als zij op bepaalde gebied niet oprecht zijn, wijs ze aan en help me te veranderen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden