Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

25 september 2020
De juiste soort kennis nastreven
... Ik had besloten u geen andere kennis [niets anders onder u te weten] te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde.
1 Korintiërs 2:2 (NBV)
Veel christenen lijden omdat ze te druk zijn met het zoeken naar menselijke kennis, in plaats van het Woord van God. De Heer zelf zei: “Mijn volk is uitgeroeid omdat het zonder kennis is...” (Hosea 4:6).

Paulus was een intelligente man, met een schat aan menselijke kennis. Hij beschouwde zichzelf beter dan anderen en streefde er zelfs naar om christenen te vermoorden. Gelukkig had God andere plannen voor hem en openbaarde Hij Zichzelf aan Paulus op een manier die voor altijd zijn leven veranderde.

Toen Paulus besefte dat het vergaren van menselijke kennis niet opwoog tegen het belang van geestelijke kennis, besloot hij alleen dat nog na te streven.

Net als Paulus is het voor ons nodig te realiseren hoe belangrijk het is om geestelijke lessen te leren. In plaats van het zoeken naar wereldse dingen en onze gedachten te vullen met dingen die er niet toe doen, moeten we onze gedachten vullen met Gods Woord, door het te lezen, te bestuderen en erop te mediteren.

Uit ervaring kan ik je vertellen dat het kennen van Gods Woord je leven zal veranderen. Het veranderde Paulus in één van de grootste christenen die ooit heeft geleefd en het kan jou transformeren en leiden naar je verbazingwekkende bestemming in Christus.

Ik moedig je aan om vandaag de geestelijke kennis te zoeken die gevonden wordt in Gods Woord. Meer van Gods Woord in je hart en gedachten zal je helpen om te vinden waar je werkelijk naar op zoek bent.

Kort gebed: Heer, ik wil mijn tijd niet verspillen aan menselijke kennis die er niet toe doet. Help mij om, net als Paulus, meer dan wat ook de geestelijke kennis na te streven die gevonden wordt in U en Uw Woord te kennen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden