Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

16 juli 2019
Gedachten en woorden zijn intiem met elkaar verbonden
Het hart van een wijze maakt zijn mond verstandig, en zal op zijn lippen het inzicht vermeerderen. Lieflijke woorden zijn een honingraat, zoet voor de ziel en genezing voor de beenderen. —Spreuken 16:23-24 (HSV)
Spreuken 16:23-24 (HSV)
Spreuken 16:23-24 toont ons dat gedachten en woorden intiem met elkaar verbonden zijn. Ze zijn als botten en beenmerg —zo nauw verbonden, dat het moeilijk is om ze te scheiden (zie Hebreeën 4:12). Daarom is het zo belangrijk dat we lieflijke gedachten hebben, want pas dan kunnen we lieflijke woorden hebben.

Onze gedachten zijn stille woorden die alleen wij en de Heer horen, maar als uitgesproken woorden hebben ze invloed op onze innerlijke mens, onze gezondheid, onze vreugde en onze houding. Datgene wat we denken wordt vaak door onze mond uitgesproken en soms zorgt het ervoor dat we dom lijken. Maar als we leven zoals God het bedoelt, dan kunnen onze gedachten en woorden ervoor zorgen dat we meer van ons leven kunnen genieten.

Maak niet de fout door te denken dat jij je gedachteleven alle wereldse kanten op kan laten gaan en dan ‘net alsof te doen’ door vrome woorden te spreken. Ofwel beide zijn lieflijk ofwel beide zijn negatief en zondig. Er is geen middenweg.

Begin te handelen in de geestesgesteldheid van Christus en je zult een compleet nieuwe belevingswereld binnenstappen. Als je Hem tijd geeft om je gedachten aan te passen, hoef je niet na te denken over het uitspreken van lieflijke woorden. Dit zal vanzelf gebeuren!

Kort gebed: Here God, ik besef dat mijn gedachten en woorden met elkaar verbonden zijn. Ik wil niet doen alsof en ‘namaak aan de buitenkant’ als het er niet echt van binnen is. Alstublieft pas mijn gedachten aan zodat ik lieflijke en oprechte woorden kan uitspreken.

Overdenking per email

Gratis aanmelden