Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

2 juli 2020
Geef niet toe aan zelfmedelijden
Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord van des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.
Jeremia 29:11 (NBG)
Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven. —Jeremia 29:11 (NBG)

Zelfmedelijden is een destructieve en negatieve emotie. Het verblindt ons voor de zegeningen en mogelijkheden die voor ons liggen en het steelt de hoop voor zowel vandaag als morgen. Mensen die medelijden met zichzelf hebben denken vaak: waarom zou ik nog proberen om iets te doen? Ik faal toch altijd.

Zelfmedelijden is eigenlijk afgoderij omdat het ik-gerichtheid is tot in het extreme. Wanneer we toestaan om ons in zelfmedelijden te wentelen, verwerpen we in wezen Gods liefde en Zijn vermogen om dingen te veranderen.

Ik moedig je aan om geen enkele dag van je leven meer te verspillen aan zelfmedelijden. Wanneer je de hoop verliest en je jezelf zielig begint te vinden, stop de gedachte en zeg ‘Ik weiger om mijzelf zielig te vinden. Het kan zijn dat ik mij nu in een moeilijk seizoen van mijn leven bevind, maar ik houd niet op om te hopen op betere tijden!’

God heeft het goede voor je, om jou een hoopvolle toekomst te geven. Als je vasthoudt aan je hoop door je te richten op Jezus en in Hem te geloven, zullen er wonderbaarlijke dingen gebeuren in je leven!

Kort gebed: Here God, ik weiger om zelfmedelijden te hebben. Wanneer de omstandigheden moeilijk zijn dan herinner ik mijzelf eraan dat U groter bent dan mijn problemen en dat U een goede toekomst voor mij in petto heeft. Ik wil dat Uw plannen verwezenlijkt worden in mijn leven en ik vertrouw erop dat U mijn omstandigheden verandert naar Uw wil.

Overdenking per email

Gratis aanmelden