Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

17 januari 2019
Geloof om jezelf door Gods ogen te zien
...want Hij die in u is, is machtiger dan hij die in de wereld heerst...
1 Johannes 4:4 (NBV)
Waar je ook in het leven mee geconfronteerd wordt, of wat er in de toekomst nog komen gaat, God heeft je er het geloof al voor gegeven. Het mag wel niet zo lijken, en het kan zijn dat je niet het gevoel hebt dat te hebben wat nodig is om te overwinnen, maar het geloof in God is niet gebaseerd op omstandigheden of hoe we ons voelen.

De vijand wil je graag laten geloven dat je geen kans in het leven hebt, dat je te zwak bent, te arm of wat dan ook. Maar God heeft een ander beeld van je. God ziet je door de ogen van liefde. Hij ziet wie je bent in Christus, wie je kunt zijn en wat Hij in jou heeft gelegd (niet wat jezelf ziet of wat anderen in je zien.

Jezelf zien op de manier zoals God je ziet, leidt tot een leven van overweldigende overwinning.

Maar hiervoor is geloof nodig. Het is niet voldoende om alleen te horen dat God van je houdt en je als Zijn kind ziet -je moet het geloven. Geloof is nodig om vooruit te komen en om de uitdagingen van het leven te overwinnen. Geloof op zich doet je geen goed als je niet weet hoe je het geloof vrij kunt zitten. Je moet je geloof vrijzetten zodat het kan werken.

We zetten ons geloof vrij door onze woorden, onze daden en natuurlijk door ons gebed.

1 Joh. 4:4 is een Bijbeltekst die veel wordt geciteerd door christenen. Bijna overal, in kerk of conferentie, waar ik dit vers noem, begint iedereen te klappen en applaudisseren. Maar hoeveel mensen geloven echt dat Hij die in je is, groter is dan hij die in de wereld is?

De waarheid is: die ENE in jou is groter, en Hij houdt van je. Dus vergroot je geloof vandaag en zie jezelf zoals God je ziet. Het maakt niet uit wat de vijand wil dat je ziet of hoe de dingen er misschien uit zien. Ons geloof overwint door die ENE die in ons leeft!

Kort gebed: God, ik geloof dat U van mij houdt en dat U mij de kracht om te overwinnen hebt gegeven. Als Uw kind, zal ik elke dag handelen vanuit het geloof dat U mij hebt gegeven, vertrouwende op U en elk obstakel dat op mijn pad komt overwinnende.

Overdenking per email

Geef je hiervoor op en ontvang dagelijks de overdenking van Joyce Meyer, kosteloos per email toegezonden. Je kunt je abonnement natuurlijk altijd weer door een speciale link in de email opzeggen.

* Verplicht veld

Na het ingeven van je adres, klik op de button “Dagelijkse overdenking”. Binnen een paar minuten ontvang je de bevestigingslink via de email en daarmee kun je je registreren.

Ik heb geen bevestiging mail ontvangen. Wat moet ik doen?