Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

12 juli 2020
Wees bedacht op achterdocht
Liefde, zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen.
1 Korintiërs 13:7 (HSV)
Eén Korintiërs 13:7 geeft ons een duidelijk beeld van wat het betekent om mensen echt lief te hebben. Ik kan je eerlijk zeggen dat gehoorzaamheid aan dit Bijbelgedeelte een uitdaging voor mij was.

Toen ik opgroeide werd mij geleerd om achterdochtig te zijn en iedereen te wantrouwen. Maar door na te denken over de eigenschappen van liefde en het besef dat liefde altijd in het goede gelooft, leerde ik een nieuwe mentaliteit te ontwikkelen.

Achterdocht is in strijd met de kwaliteiten die we nodig hebben voor oprechte relaties. Vertrouwen en geloof brengen vreugde in het leven en helpen relaties te groeien tot grote hoogte, maar achterdocht verlamt en vernietigt meestal een relatie.

Het is waar dat mensen niet volmaakt zijn en er soms misbruik gemaakt wordt van ons vertrouwen, maar over het algemeen zullen de voordelen om altijd het beste te zien in mensen ruimschoots opwegen tegen eventuele negatieve ervaringen.

Wanneer je worstelt met achterdocht, onthoud dan vandaag dat we de Heilige Geest in ons hebben die ons waarschuwt als onze gedachten de verkeerde richting op gaan. Laten we Hem vragen om onze achterdochtige gedachten om te zetten in gedachten van liefde.

Kort gebed: Here God, ik begrijp nu dat anderen wantrouwen en achterdochtig zijn altijd schadelijk is voor mijn relaties. Laat me zien hoe ik mijn hart kan openstellen voor anderen en het beste mag verwachten in elke situatie.

Overdenking per email

Gratis aanmelden