Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

10 april 2020
God kan de ‘Lazarussen’ in je leven opwekken
Jezus zei tegen haar: “Ik heb je toch gezegd dat je Gods grootheid zult zien als je gelooft?”
Johannes 11:40 (NBV)
Herinner je dat Jezus Maria en Marta bezocht, nadat hun broer Lazarus al vier dagen dood was? Toen Hij eindelijk arriveerde, zei Marta tegen Jezus: ‘als U hier was geweest Heer, zou mijn broer niet gestorven zijn’ (Johannes 11:21).

Marta verkeerde duidelijk in een staat van wanhoop. Toen zei Jezus tegen haar: “Je broer zal uit de dood opstaan”. Marta antwoordde: “ik weet dat hij bij de opstanding op de laatste dag zal opstaan”. (Johannes 11:23-24).

Ik denk niet dat ze echt begreep wat Jezus zei. Ze keek naar een toekomstige mogelijkheid, niet naar een huidige werkelijkheid. Ze verwachtte niet echt dat dingen zouden veranderen.

Velen van ons zijn als Marta, vastzittend in onze problemen, niet beseffend dat God dingen kan omdraaien. Maar Jezus wekte Lazarus op uit de dood en Hij kan de ‘Lazarussen’ in jouw leven opwekken. Of je Hem nu nodig hebt om een relatie te herstellen, of om jou een doorbraak te geven in gezondheid of financiën, of om een hindernis weg te halen die je ervan weerhoudt om vooruit te gaan in Zijn wil voor je leven. Wat je ook nodig hebt, alles is mogelijk bij God (zie Markus 10:27).

Verlies niet de hoop. Je bent nu misschien gekwetst, maar uit elke ramp kan God een nieuw begin tevoorschijn halen. Geloof in Hem en kijk hoe Hij Zijn grootheid in je leven laat zien.

Kort gebed: Heer, ik weet dat U elke situatie in mijn leven kunt uitwerken voor Uw heerlijkheid. In plaats van door mijn problemen opgeslokt te worden, zal ik erop vertrouwen dat U mijn ‘Lazarussen’ zult opwekken.

Overdenking per email

Gratis aanmelden