Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

29 januari 2020
Kijk vanaf de plaats waar je bent
En de HEERE zei tegen Abram, nadat Lot zich van hem afgescheiden had: “Sla toch uw ogen op en kijk vanaf de plaats waar u bent...”
Genesis 13:14 (HSV)
Het lijkt alsof het leven altijd wegen vindt om ons naar de plaats te brengen waar we een nieuwe start moeten maken.

In de bijbel bevond Abram zich op dezelfde plaats waar zijn neef Lot de beste grond in de omgeving koos, Abram achterlatend met de minder wenselijke grond. Maar God liet Abram niet in de steek. In plaats daarvan verscheen Hij en gaf Abram een gedurfde nieuwe visie.

Ik houd van wat de Heer tegen Abram zei, toen de wegen van Lot en Abram zich scheidden. Hij zei hem ‘Sla nu je ogen op en kijk vanaf de plaats waar je nu bent.’

Het is het gedeelte: kijk vanaf de plaats waar je nu bent, dat mij roert. Dat is het punt van een nieuwe start… een nieuw begin. God zal ons af en toe zelf naar dat punt brengen.

Misschien ben je nu daar. Misschien wil je een slechte gewoonte doorbreken of een verloren droom doen herleven. Misschien wil je je financiën op orde krijgen, je eigen bedrijf beginnen, een boek schrijven… wat het ook is, het zou kunnen zijn dat God je zegt om nu aan de slag te gaan. Dit zou jouw nieuwe start kunnen zijn!

Nadat God tegen Abram zei om vanaf die plaats te kijken, was het volgende wat Hij tegen hem zei: ‘Sta op, ga het land door in zijn lengte en in zijn breedte, want Ik zal het u geven’. (Genesis 13:17 HSV).

Misschien zegt God je op dit moment om op te staan en door te gaan met je droom of visie… je opdracht... je leven, omdat Hij het aan jou geeft. Jouw taak is om het te gaan doen.

Doe wat je moet doen. Misschien is het niet eenvoudig. Het kan enige tijd duren. Maar vertrouw God en ga ervoor wat het ook is.

Kijk vanaf de plaats waar je je op dit moment bevindt – en ga!

Kort gebed: God, ongeacht wat er in het verleden is gebeurd, help mij om op te kijken van waar ik nu ben. Ik dank U voor Uw nieuwe start voor mij. Ik zal met lef hierin stappen en gehoor geven aan Uw roeping voor mij.

Overdenking per email

Gratis aanmelden