Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

15 maart 2016
Wie is je ware vijand?
Onze strijd is niet gericht tegen mensen [van vlees en bloed] maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.
Efeziërs 6:12 (NBV)
Word jij met moeilijke omstandigheden geconfronteerd? Heb jij hulp nodig op een bepaald gebied en weet je niet waar die hulp vandaan gaat komen? Vandaag de dag moeten christenen met veel serieuze beproevingen omgaan. Sommigen zijn hun werk en voorzieningen krijtgeraakt. Anderen kampen met ernstige gezondheidsproblemen. Ze maken zich constant zorgen over hoe zij, naast de kosten voor basisbehoeften zoals onderdak, eten en kleding, ook nog de kosten voor medicijnen en doktersbezoeken moeten betalen.

Er zijn veel dingen in de wereld die ons bedreigen. Maar onze grootste vijand - angst - is niet ‘daar buiten’.

Efeziërs 6:12 herinnert ons eraan dat we niet strijden tegen vlees en bloed, maar tegen de vijand van onze ziel. In onze strijd daartegen moeten we ons niet vergissen in de identiteit van de vijand.

Gelukkig is onze onzichtbare God meer dan in staat om met onze onzichtbare vijanden om te gaan. Wanneer we een diep begrip krijgen van Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons, dan realiseren we ons dat Hij altijd voor alles, waar wij ons bezorgd om maken, zorg zal dragen.

Je hoeft niet bang te zijn voor je onzichtbare vijand. Vertrouw God, de Enige die de geestelijke krachten van de duisternis kan verslaan.

Kort gebed: Heer, laat me niet vergeten wie mijn echte vijand is, en laat mij niet vergeten dat U almachtig bent. Ik weet dat ik niet alles aankan wat de vijand op mijn pad gooit, maar U kunt dat wel.

Overdenking per email

Gratis aanmelden