Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

19 mei 2019
Vereenvoudig je gebeden
…Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt.
Jakobus 5:16 (NBG)
Ik heb geleerd dat eenvoudige, oprechte en gebeden vol geloof altijd Gods aandacht krijgen. Helaas zien we dit vaak over het hoofd en maken we een groot toneelstuk van onze gebeden, terwijl gebed in werkelijkheid gewoon communicatie met God is.

We moeten ervoor oppassen onszelf te imponeren wanneer we aan het bidden zijn. Soms denk ik dat we het gevoel hebben dat we welbespraakt moeten klinken. We willen indruk op God maken met onze volzinnen, en heilig klinken. Maar God wil alleen een kort gesprekje met ons hebben.

Hij wil dat we met Hem praten zoals we met een vriend zouden doen en niet op een andere ‘speciale’ manier. Als we gedurende de dag geen hoog Nederlands spreken, dan hoeven we dit ook niet te doen tijdens ons gebed.

We hoeven ook niet urenlang te bidden. Het is goed om gebedstijd in te plannen, maar we moeten gewoon bidden totdat we klaar zijn en dan verder gaan met onze zaken, tot het volgende moment dat we het gevoel hebben om weer wat te bidden.

De enige manier waarop gebed ooit voldoening zal geven, is als je het gewoon gebruikt als een mogelijkheid om God te aanbidden, Hem te danken voor alles wat Hij voor je doet, Zijn hulp te krijgen en Hem betrekken bij alles wat je doet. Hij is er niet om geïmponeerd te worden... Hij is er om het leven met jou te leven. Speel geen toneel, nodig Hem gewoon uit.

Kort gebed: Heilige Geest, laat mij van mijn gebed geen toneelstuk maken! Ik wil niet op een bepaalde manier bidden of een bepaalde hoeveelheid tijd bidden om U te imponeren. Ik wil gewoon dat U mijn dierbaarste vriend bent en onderdeel van elk aspect in mijn leven.

Overdenking per email

Gratis aanmelden