Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

13 september 2019
Neem je twijfels gevangen
We halen spitsvondigheden neer en iedere verschansing die wordt opgetrokken tegen de kennis van God, we maken iedere gedachte krijgsgevangene om haar aan Christus te onderwerpen.
2 Korintiërs 10:5 (NBV)
Als we beginnen met het proces om ons denken te vernieuwen, zullen er momenten zijn dat we er een potje van maken. God weet dat we niet volmaakt zijn en Hij zal ons altijd helpen om ons weer op het juiste spoor te zetten.

Helaas weet de duivel ook dat we niet volmaakt zijn en hij doet zijn uiterste best om ons bij elke stap die we zetten daaraan te herinneren.

We kunnen bezig zijn om God te dienen, goed te doen, stappen in geloof te zetten. Toch kunnen we plotseling, zonder enige duidelijk aanwijsbare reden, een dag of week hebben waarbij we een aanval in ons denken ervaren. Satan wil ons vertellen dat we mislukkingen zijn, niet goed genoeg zijn, dat God niet van ons houdt... de lijst wordt langer en langer.

Gelukkig vertelt Gods Woord wat we moeten doen in zo’n situatie. 2 Korintiërs 10:5 vertelt ons dat wij elke gedachte gevangen moeten nemen en die onder gehoorzaamheid aan God moeten brengen. Dus wanneer de duivel probeert tegen je te liegen, ga dan naar het Woord en vind de waarheid die die leugen tegenspreekt.

Wanneer die twijfels in je opkomen, raak dan niet ontmoedigd. Breng ze in lijn met Gods Woord. Het werkt altijd!

Kort gebed: Here God, ik zal mij niet door de leugens en twijfels van de vijand van het pad af laten brengen. In plaats daarvan geloof ik wat Uw Woord zegt en neem ik die gedachten gevangen!

Overdenking per email

Gratis aanmelden