Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

13 september 2019
Prijs God in je gevangenis
Om middernacht waren Paulus en Silas aan het bidden en zongen ze lofliederen voor God. De andere gevangenen luisterden aandachtig naar hen. Plotseling deed zich een hevige aardschok voor, zodat de gevangenis op haar grondvesten trilde; alle deuren sprongen open en bij iedereen schoten de boeien los.
Handelingen 16:25-26 (NBV)
Het kan gebeuren dat we in zo’n verschrikkelijke puinhoop zitten, dat het moeilijk voor ons is, om nog één seconde langer te moeten wachten op hulp en verlossing. Maar het is nodig om op God te wachten en Hem te vertrouwen met een geduldig en eenvoudig geloof. En dan ineens, op een wijze die we nooit zouden kunnen bedenken – zal God plotseling in beweging komen!

Paul en Silas wisten alles van wachten en ze hebben op een goede manier gewacht. Handelingen 16 vertelt het verhaal over hoe zij door de menigte werden aangevallen, geslagen en in de gevangenis werden gegooid. Vers 24 zegt dat de gevangenisbewaker hen in de binnenste gevangenis (de kerker) zette en hun voeten in boeien vastklonk. Het leek alsof het Paul en Silas niets deed—zij besloten te bidden en begonnen lofliederen te zingen voor God. Ze begonnen op God te wachten.

Plotseling zond God een aardbeving, waardoor de gevangenisdeuren opengingen en hun boeien losschoten. Hij zette ze vrij!

Wanneer mensen te midden van vreselijke omstandigheden geduldig en vol verwachting op God wachten, breekt God plotseling door. Dus geef niet op! Houd niet op met geloven. Blijf vol van hoop en verwachting. Gods kracht is grenzeloos en Hij zal voor jou doorbreken.

Kort gebed: Here God, ongeacht hoe erg mijn puinhoop wordt, kies ik ervoor om U te prijzen in mijn gevangenis. Ik weet dat U voor mij uitgaat en dat ‘plotseling’ als de tijd rijp is U in beweging komt om mij te verlossen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden