Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

24 januari 2020
Evangelisatie in praktijk brengen
En de koning zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor één van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.”
Matteüs 25:40 (NBV)
Ik hoorde ooit een verhaal over een evangelist in Rusland die rondliep om mensen te vertellen ‘Jezus houdt van je, Jezus houdt van je.’ Hij deelde evangelische traktaten uit, toen een dame hem aansprak en zei: “Weet je wat? Door je preek en evangelische traktaten wordt mijn maag niet gevuld.”

Dit verhaal heeft een belangrijk punt: Soms moeten we mensen Gods liefde tonen door eerst te voorzien in hun fysieke behoeften en dan kunnen we het evangelie van Jezus delen.

Jezus sprak over het belang van het voorzien in de lichamelijke en materiële behoeften van de mensen. In Matteüs 25 zei Hij dat wanneer we de hongerigen voeden, of water geven aan de dorstigen, of de behoeftigen kleden, of de zieken verzorgen, het net zo is alsof we die dingen voor Hem doen. Hij heeft ons laten zien hoe je door iemand op praktische wijze te helpen een geweldige mogelijkheid creëert om het evangelie met iemand te delen.

Als mensen Gods liefde daadwerkelijk in hun eigen levens gaan ervaren, is het veel gemakkelijker voor hen om onze boodschap dat God van hen houdt te geloven.

Hoe ziet dit er praktisch uit? Het zou met iets kleins kunnen beginnen, bijvoorbeeld door een knuffel te geven aan iemand in de buurt die zich niet geliefd voelt. Vervolgens zou je bedieningen kunnen ondersteunen die de zieken, dorstigen of hongerigen helpen. Misschien kun je vrijwilliger worden bij een voedselbank of bij de dienstverlening in je stad, of op een zendingsreis gaan om in het buitenland mensen in nood te dienen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden als je besluit om anderen niet alleen met woorden te dienen, maar ook met praktische daden.

Kort gebed: Heer, ik wil mijn woorden omzetten in daden. Laat me zien hoe ik de mensen die U op mijn pad brengt praktisch kan helpen zodat zij de kracht van Uw liefde kunnen ervaren.

Overdenking per email

Gratis aanmelden