Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

23 februari 2020
Als het leven niet volgens plan gaat
Wij weten dat God alles tot een goed einde brengt voor wie hem liefhebben, voor hen die hij besloten heeft te roepen.
Romeinen 8:28 (NBG)
De apostel Paulus vertelt ons in Romeinen 8:28 dat alles meewerkt ten goede. Merk op dat Paulus niet zegt dat alles goed is, maar dat alles meewerkt ten goede.

Paulus vertelt ons ook in Romeinen 12:16 bereid te zijn onszelf aan te passen (aan mensen en situaties). Het idee is dat we moeten leren om zo’n mens te worden die iets kan plannen, maar die niet instort als dat plan niet werkt.

Laten we zeggen, dat je in je auto stapt en hij start niet. Er zijn twee manieren om naar de situatie te kijken. Je kunt denken: ik wist het! Mijn plannen mislukken altijd.

Of je kunt tegen jezelf zeggen ‘Nou, ik kan nu niet weggaan, maar oké… Ik geloof dat deze verandering in mijn plannen gunstig voor mij zal uitpakken. God heeft er de controle over.’

Geef God de eer zodat jij met opgeheven hoofd verder kan gaan (zie Psalm 3:3). Hij wil alles vrijzetten: je hoop, je houdingen, je stemmingen, je hoofd, je handen, je hart - je hele leven. Onthoud goed: Zelfs wanneer het leven niet volgens plan loopt, Hij is goed.

Kort gebed: Heer, omdat ik weet dat U de controle hebt en alles mee laat werken ten goede, kan ik flexibel zijn als het leven niet volgens mijn plan verloopt. Als mijn plan niet uitwerkt, help me om het goede te vinden en positief te blijven.

Overdenking per email

Gratis aanmelden