Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

24 februari 2020
Besluit om te vergeven
En wanneer u staat te bidden, vergeef als u tegen iemand iets hebt, opdat ook uw Vader, Die in de hemelen is, u uw overtredingen vergeeft.
Markus 11:25 (HSV)
Wanneer iemand ons pijn doet, reageren wij vaak alsof diegene iets van ons heeft gestolen. We hebben het gevoel dat diegene ons iets schuldig is, maar God wil dat we het loslaten.

Als we weigeren om iemand te vergeven, welke hoop hebben we dan nog om te kunnen ontvangen wat we nodig hebben? Om van God te kunnen ontvangen wat Hij in Zijn Woord heeft beloofd, moeten we Hem gehoorzamen, ongeacht hoe moeilijk dat ook kan zijn. We moeten vergeven.

Het grootste bedrog dat Satan heeft bewerkstelligd op gebied van vergeving is de gedachte dat als onze emoties niet veranderd zijn, we niet volledig vergeven hebben. Als je besluit om iemand te vergeven, laat de duivel je dan niet overtuigen dat, omdat je nog dezelfde gevoelens hebt, je die persoon niet echt vergeven hebt.

Je kunt de juiste beslissing nemen om te vergeven en je toch niet anders ‘voelen.’ En dan komt het op geloof aan. Jij hebt jouw deel gedaan, wacht nu op God. Hij zal Zijn deel doen en je emoties genezen, je heel maken en je gevoelens voor de persoon, die je pijn deed, veranderen.

Kort gebed: Heer, ik kies ervoor om diegenen te vergeven die mij pijn hebben gedaan. Ik zet hen vrij van hun schuld, in Jezus’ naam. Genees mijn hart en maak mij heel.

Overdenking per email

Gratis aanmelden