Vragen of feedback?
Bel ons: 026 20 22 100    ma t/m do 10.00-12.30 uur

Overdenking met gebed

Joyce Meyer vertelt over haar persoonlijke belevenissen en haar favoriete Bijbelverhalen om je elke dag te versterken en te bemoedigen.

Neem regelmatig tijd om deze te lezen en je zult merken dat je leven verandert!

 

1 april 2020
Je emoties beheersen
De HEER, je God, zal in je midden zijn, Hij is de held die je bevrijdt.
Sefanja 3:17 (NBV)
Het omgaan met emoties is één van de feiten van het leven. Zolang we leven, zullen we een verscheidenheid aan emotionele gevoelens en reacties ervaren, we moeten het bestaan hiervan niet ontkennen en ons hierdoor niet schuldig voelen.

Echter, we moeten wel leren om onze emoties te beheersen. Dit is eenvoudiger als we begrijpen dat we ze niet kunnen vertrouwen. In feite kunnen ze onze grootste vijand zijn. Satan gebruikt onze emoties tegen ons om ons te weerhouden in de Geest te wandelen.

Het is zo belangrijk te weten dat de Heer onze God, met al Zijn macht, in een ieder van ons woonachtig is. Zijn macht in ons stelt ons in staat om onze emoties te overwinnen, en om geleid te worden door Zijn onveranderlijk Woord en Zijn Geest in plaats van door onze onstabiele gevoelens en emoties.

Geestelijke stabiliteit en emotionele volwassenheid komen niet van zelf. Je moet er met heel je hart naar verlangen en vastberaden zijn om het te verkrijgen. Als je van emotionele stabiliteit een prioriteit maakt, is God meer dan bereid om je te helpen jouw emoties te beheersen.

Ik moedig je aan om dat vandaag na te streven. Geniet van emotionele stabiliteit en een vreugdevol, overwinnend leven!

Kort gebed: Here God, ik kies ervoor om emotionele stabiliteit na te streven. Ik wil niet door mijn emoties beheerst worden, maar ik wil leren hoe ik ze goed kan beheersen. Dank U dat U in mij woont en mij, vanuit Uw grote kracht, wilt helpen.

Overdenking per email

Gratis aanmelden